Fumatul afectează negativ creierul şi memoria


Fumatul afectează negativ creierul, prin degradarea memoriei, a capacităţii de a învăţa şi judeca, arată cercetători de la King's College din Londra.

Conform unui studiu efectuat pe 8.800 de persoane care prezentau tensiuni arterială ridicată şi erau supraponderale, riscul afectării creierului este mai mic decât în cazul fumatului, dar totuşi este prezent. Oamenii de ştiinţă au descoperit legături între probabilitatea unui infarc şi a unui atac cerebral şi starea creierului.

Dr Simon Ridley, de la Alzheimer's Research UK, declară că "cercetările au arătat în mod repetat legătura dintre presiunea arterială ridicată şi riscul crescut de declin cognitiv şi demenţă, iar acest studiu vine să întărească această evidenţă". "Declinul cognitiv odată cu îmbătrânirea poate duce la demenţă şi studierea factorilor legaţi de acest declin poate fi crucială pentru identificarea unor metode de prevenire a acestei stări nedorite", adaugă el, potrivit Agerpres. 

Alzheimer's Society mai spune că "toţi ştiu că fumatul, presiunea sanguină ridicată, nivelul mare de colesterol şi o masă corporală mare fac rău la inimă. Acest studiu confirmă ceea ce se ştia deja şi, în plus, arată că ele pot face rău şi la cap. Una din trei persoane de peste 65 de ani poate dezvolta o formă de demenţă, dar există lucruri pe care le pot face ca să reducă riscul apariţiei acesteia".

Comentarii Facebook