Fostul iubit îţi face avansuri sexuale. Află cum să-l refuzi


Dacă fostul iubit iţi face avansuri sexuale, e mai bine să-l refuzi pentru a nu readuce trecutul în prezent.

Rişti să deschizi răni emoţionale foarte adânci, care sunt aproape vindecate, dacă accepţi avansurile sexuale ale fostului iubit. Nu te abate de la deciziile tale şi află cum poţi să-l refuzi, potrivit eva.ro, într-un mod politicos, dar categoric.

Nu ceda nici măcar o dată - dacă ai făcut o dată sex după despărţire, va înţelege că poate să te convingă şi va insista şi mai mult a doua sau a treia oară. Cere suport moral din partea prietenelor pentru a trece peste tentaţie ca să nu cedezi nici măcar o dată. Chiar dacă ţi-e dor de el, când eşti convinsă că relaţia nu poate continua, nu este indicat să faci sex cu el, deoarece astfel treci mai greu peste relaţie.

Adu-i aminte de motivele despărţirii - uneori, tot ce are nevoie să audă pentru a renunța la orice avans sexual este motivul despărţirii. Situaţia poate fi mai dificilă atunci când v-aţi despărţit pentru că tu l-ai înşelat, dar nu este bine să cedezi nici în această situaţie. Când el mai vrea în continuare să fie cu tine, iar tu vrei doar sex, nu este corect să-i prelungeşti suferinţa.

Explică-i consecinţele - dacă faci sex din nou cu fostul iubit, amândoi veţi regresa emoţional şi veţi întâmpina dificultăţi în găsirea unui partener nou. Explică-i acest lucru, adăugând un îndemn către viitor.

Nu-ţi pierde răbdarea - când insistenţele lui continuă, îţi poţi pierde uşor răbdarea, iar situaţia poate degenera într-o ceartă urâtă, dincolo de care nu mai există şansa unei relaţii civilizate. Încearcă să-ţi păstrezi calmul, chiar dacă te irită foarte mult avansurile sexuale ale fostului iubit.

Minte-l cu privire la o nouă relaţie - dacă vrei să închei rapid orice discuţie cu privire la acest subiect şi a trecut cel puţin o lună de la despărţire, spune-i că ai început o nouă relaţie. Acest lucru poate fi imboldul necesar pentru fostul iubit de a privi înainte şi de a renunţa la încercările de a te convinge să revii în patul lui.

Spune-i că pune în pericol prietenia - atunci când ţii cu adevărat la el şi speri că vei avea o relaţie de prietenie, explică-i cum aceste avansuri sexuale pun în pericol prietenia prezentă sau viitoare. Dacă pune preţ pe această relaţie cu tine, va renunţa la avansurile nedorite. Dacă alege să continue, atunci te-ai convins că nu mai poate exista o prietenie între voi, din moment ce el îşi pune propriile dorinţe pe primul loc, cu o lipsă de consideraţie totală faţă de dorinţele tale.

Rupe complet legătura cu fostul iubit - când toate încercările tale de a-l respinge politicos au eşuat, mai ai la îndemână o singură cale de acţiune. Rupe complet legătura cu fostul iubit, cel puţin temporar. Nu-i mai răspunde la telefon sau la mesaje şi lasă-l să treacă peste perioada în care nu vrea să înţeleagă că nu mai vrei să faci sex cu el.


Comentarii Facebook