Fosta șefă DIICOT, condamnată la patru ani de închisoare cu executare! Adriean Videanu a fost achitat



Fosta șefă DIICOT, Alin Bica, a fost condamnată de Judecătorii Instanței Supreme, aceasta primind o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare. În schimb, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat.

Totușui, deciziile nu sunt definitive și pot fi atacate.

Deciziile au fost date în dosarul în care Bica este acuzată că, pe când se afla la conducerea parchetului antimafia, l-ar fi favorizat pe Videanu, cercetat într-un dosar al DIICOT, potrivit realitatea.net.

Un procuror DNA a cerut săptămâna trecută judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție condamnarea fostei șefe a DIICOT Alina Bica la o pedeapsă maximă pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu și două infracțiuni de favorizarea făptuitorului.

În sala de judecată, procurorul de ședință a cerut ca Alina Bica să primească o pedeapsă maximă — 7 ani — pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

De asemenea, procurorul a solicitat aplicarea unei pedepse maxime, cu executare, și pentru fostul ministru Adriean Videanu, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii DNA susțin că Alina Bica l-a ajutat pe Adriean Videanu "să-și pună la adăpost" acțiunile pe care acesta le deținea la SC Titan Mar SA, prin ridicarea abuzivă a sechestrului instituit de procurori în dosarul Romgaz. Videanu este cercetat în acest dosar alături de alte persoane pentru punerea în pericol a sistemului energetic național pe segmentul gazelor naturale.

Conform procurorilor, pe 24 septembrie 2013, procurorul DIICOT Valentin Trif a dispus în dosarul Romgaz sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deținute de Adriean Videanu până la concurența sumei de 277.000.000 lei, inclusiv asupra a 80 de acțiuni deținute de acesta la SC Titan Mar SA.

În perioada următoare, cu ajutorul Alinei Bica, Adriean Videanu a reușit să înstrăineze acțiunile pe care le deținea la Titan Mar SA, operațiune facilitată și de faptul că, înainte de impunerea sechestrului, fostul ministru al Economiei a făcut demersuri pentru transformarea celor 80 de acțiuni nominative, pe care le deținea, în acțiuni la purtător.

Comentarii Facebook