Folosești cuptorul cu microunde? Vezi cât de periculos e


Potrivit directorului Institutului de Cercetări Alimentare, Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, cuptorul cu microunde provoacă efecte nocive asupra organismului nostru.

Cuptorul cu microunde acţionează complet diferit asupra alimentelor, comparativ cu modurile tradiţionale de preparare a acestora, ceea ce, în opinia specialiştilor, nu este un lucru bun. „Nici unul dintre producătorii acestor aparate nu vor recunoaşte unele evidenţe, însă este clar că aceste cuptoare cu microunde alterează calitatea alimentelor, distrug vitaminele şi substanţele nutritive. În plus, cuptoarele cu microunde produc mutaţii celulare periculoase”, explică prof. dr. Mencinicopschi.

Poate prepara doar alimente chimizate

Modul de preparare a alimentelor joacă un rol important în menţinerea sănătăţii organismului. „Din păcate, puţini oameni realizează că în cuptoarele cu microunde se pot pregăti doar alimente speciale, puternic chimizate. Dacă bagi o pulpă de pui, se usucă foarte tare şi nu se poate mânca. Acolo, încălzirea se produce prin agitarea moleculei de apă şi, astfel, prin modificarea polarităţii moleculelor din mâncare, se modifică şi structura proteinelor, vitaminelor etc. Toate se transformă în compuşi toxici şi periculoşi. În plus, în funcţie de cantitatea moleculelor de apă din alimente, acestea se încălzesc la temperaturi diferite, unele dintre ele prea mici pentru a distruge microbii”, susţine prof. dr. Mencinicopschi.

Citește mai departe pe Ziarulring.ro

Comentarii Facebook