Florin Costinui, Marius Locic si Costel Casuneanu urmeaza sa fie eliberati, a dictat Inalta Curte de Casatie si Justitie

 

Florin Costiniu, Marius Locic si Costel Casuneanu urmeaza sa fie eliberati, a dictat Inalta Curte de Casatie si Justitie. Hotararea urmeaza sa fie pusa in aplicare in seara de luni si cei trei eliberati.

 

Judecatorii au decis cu majritate de voturi ca cei trei sa fie eliberati, dar au primit interdictia de a parasi tara pe 30 de zile.

 

"Am depus concluzii scrise, am asteptat sa se pronunte instanta, a facut-o, a ales o masura mai putin restrictiva. Sa speram ca si mai departe procedura se va desfasura in rigorile legii. Sunt multe date din dosar pe care nu le cunoastem. Sunt multe elemente care sunt cunoscute doar completului de judecata, nu stim daca ele sunt obtinute pe caile legale. Acum merg sa il iau pe Costiniu, e al meu", a declarat Viorica Costiniu, sotia judecatorului Florin Costiniu .

 

DNA a emis joi, 8 aprilie, ordonante de retinere pe numele judecatorului Florin Costiniu si a oamenilor de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, care au fost dusi in arestul Politiei Capitalei, iar o zi mai tarziu au primit mandat de arestare pe 30 de zile.

 

Judecatorul Florin Costiniu a fost mentionat in stenogramele din cazul Voicu, impreuna cu omul de afaceri Costel Casuneanu. Magistratul este acuzat ca a a intervenit pentru Casuneanu, pe langa o colega, pentru a obtine o sentina favorabila.


In acelasi timp, senatorul PSD Catalin Voicu ar fi semnat cu omul de afaceri Marius Locic un contract de consiliere juridica, de 100.000 de lei. Intelegerea a fost un paravan prin care senatorul a vrut sa ascunda banii primiti pentru a interveni pe langa politisti pentru solutionarea unui dosar penal al lui Locic.

 

Catalin Voicu ramane in arest si este acuzat de trafic de influenta.

Comentarii Facebook