Boc: "Orice zi de intarziere in demararea unei licitatii, in demararea lucrarilor, ne ingreuneaza iesirea din recesiune"

Premierul Emil Boc le-a cerut astazi prefectilor sa nu amane derularea programelor care au deja finantare si sa urgenteze licitatiile pentru contractarea proiectelor de investitii.

 

"Este foarte, foarte important ca dumneavoastra sa derulati cat mai repede cu putinta investitiile publice pe care le aveti prin bugetele locale stabilite. Orice zi de intarziere in demararea unei licitatii, in semnarea unui contract, in demararea lucrarilor, dupa ce aceste lucruri s-au realizat, ne ingreuneaza, la nivel national, iesirea din recesiunea economica", a spus Boc.

 

Premierul le-a cerut primarilor si prefectilor sa urgenteze procedurile pentru derularea programelor finantate din bani europeni si le-a reamintit ca Guvernul a aprobat ordonanta prin care statul garanteaza cofinantarea proiectelor.

 

"Vom avea inca o analiza saptamana aceasta, dar nu vreau sa mai existe contracte semnate pentru care nu s-a derulat licitatia. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu vreau sa mai existe contracte semnate pentru care nu s-au inceput lucrarile sau in legatura cu care nu s-au inceput lucrarile. Orice zi de indolenta, orice zi de intarziere ne costa pe noi, ca tara, din perspectiva utilizarii unor resurse financiare importante, cum sunt resursele din banii europeni", a mai spus primul ministru.

Comentarii Facebook