Femeia-schelet susține că este admirată de tinere: Vor să arate ca mine - FOTO ȘOC

 

Valeria Levitin, o rusoaică de 25 de kilograme, susține că este admirată de foarte multe tinere, care vor să arate ca și ea.

 

Am primit emailuri de la tinere care vor să le învăţ cum pot să arate ca mine. Toate scrisorile sunt de la femei, în general în jur de 20 de ani, care mă văd ca un fel de inspiraţie. De asta vreau să fac o campanie împotriva anorexiei. Nu o să le învăţ să moară. Nu este un joc, nu este o glumă, este viaţa ta”, a spus Valeria, conform The Sun.

 

Femeia are 39 de ani și este anorexică încă din adolescenţă. ”Vreau ca tinerii să trăiască fericiţi, sănătoşi şi ca viaţa lor să însemne ceva. Anorexia m-a lăsat singură, neatractivă, iar oamenii din jurul meu sunt scârbiţi de mine”, povesteşte Valeria.

 

Ea are 1.72 metru înălțime și numai 25 de kilograme, deși ar trebui să cântărească cel puţin 57 de kg. Mănâncă zilnic fructe, o porţie mică de carne şi legume. 

 

Tulburarea i-ar fi apărut din copilărie, când mama ei o atenționa să nu devină obeză ca rudele sale. ”Din cauza asta, mi-a restricţionat hrana încă de când eram mică. Mă obliga să verific în mod regulat dacă nu m-am îngrăşat cumva. Pentru că eram singurul ei copil, vroia să fiu perfectă”, mai povesteşte femeia. 

 

La 16 ani, când cântărea 60 de kg, Valeria s-a mutat din Rusia cu părinţii în Chicago şi a slăbit și mai mult. ”Mediul era diferit. Vroiam să fiu ca ceilalţi şi credeam că dacă slăbesc voi fi acceptată. Am început să scot anumite lucruri din dieta mea - nu mai mâncam zahăr şi carbohidraţi. Am fost prinsă într-un cerc vicios în care trebuia să slăbesc pentru a fii fericită. Acum este aproape imposibil să pun la loc kilogramele pierdute, pentru că corpul meu nu mai poate procesa multe alimente”, spune Valeria.

 

Când avea 24 de ani, tânăra cântărea 38 de kg. ”Boala nu trebuie tratată de doctor. Este o problemă mai gravă. Este o lipsă de armonie între corp şi suflet. Nu m-am îngrăşat niciodată mergând la specialişti. Nu am fost niciodată spitalizată. Cel mai bun tratament a fost să îmi spun că o să îmi revin. Mă simţeam mai bine şi când te simţi bine corpul începe să revină la normal. Când devii mai sănătos, corpul începe să se hrănească, nu vice versa. Nu te forţezi să mănânci ca să devii sănătoasă, ci invers”, a mai spus femeia.

 

Comentarii Facebook