Miercuri 24 Aprilie

Facebook şi Instagram loviţi puternic de utilizatori


Numărul utilizatorilor Instagram s-a înjumătăţit după ce Facebook anunţa că o parte din fotografiile utilizatorilor vor fi vândute.

În 17 decembrie 2012, numărul utilizatorilor Instagram ajungea la 16,35 milioane, dar pe fondul ultimului scandal potrivit căruia, Facebook, deţinătorul Instagram, vreă să vândă şi să folosească fotografiile utilizatorilor în domeniul publicităţii, a dus la scăderea drastică a numărului de persoane care mai folosesc serviciul fotografic, ajungâng la jumătatea lunii ianuarie, la 8.42 milioane, potrivit antena3.ro.

La finalul anului trecut anunţul potrivit căruia Instagram ar urma să folosească fotografiile realizate de utilizatorii săi în scop comercial a stârnit un val de revoltă din partea acestora. Noua clauză Instagram prevede că "o parte sau întregul serviciu s-ar putea susţine financiar din profiturile din publicitate ".

Cluaza mai prevede, de asemenea, ca utilizatorul serviciului Instagram să îşi dea acordul ca Facebook să folosească informaţiile despre contul său precum numele, numărul de like-uri şi fotografiile (precum şi orice alte date asociate) sau acţiuni pe care le întreprinde să fie folosite gratuit de către Facebook, care deţine Instagram, în acţiuni promoţionale şi publicitare, fără a face referire la autorul acestora. Banii rezultaţi ar putea fi folosiţi de către Instagram

Ulterior, prin intermediul unei postări făcute pe blogul oficial al Instagram, cofondatorul serviciului, Kevin Systrom vorbeşte despre noua versiune a politicii de confidenţialitate pe care reţeaua a reuşit să o conceapă, încercând să aducă lămuriri în acest caz susţinând că Instagram nu va vinde fotografiile utilizatorilor.

Acesta precizează că noile termene şi condiţii de funcţionarea a Instagram vor intra în efect în treizeci de zile de la anunţarea acestora.

Comentarii Facebook