Miercuri 17 Aprilie

Explicatia americanilor pentru prăbușirea avionului malaezian: Eroarea unui echipaj slab pregătit



Un oficial americani specializat în securitate susțin ză zborul MH17 probabil a fost doborât "din eroare", deasupra estului Ucrainei, de către separatişti proruşi slab pregătiţi, potrivit unor oficiali americani din domeniul securităţii.

"Explicaţia cea mai plauzibilă este că e vorba de o eroare" şi că racheta a fost lansată "de un echipaj slab pregătit", dat fiind faptul că sistemul utilizat - o baterie de rachete sol-aer de fabricaţie rusească Buk - necesită un anumit grad de cunoaştere şi de pregătire, a anunţat marţi un oficial american din domeniul securităţii, sub acoperirea anonimatului, potrivit Mediadax.

Cu toate că racheta a fost lansată dintr-o zonă controlată de rebeli, este imposibil, pentru moment, de spus cine "a apăsat butonul" şi de ce, a adăugat acest oficial.

Acesta a subliniat că serviciile americane de informaţii nu sunt în măsură să spună dacă ruşi erau prezenţi sau nu la baterie în momentul lansării rachetei.

Mai mult, serviciile americane de informaţii nu deţin dovezi că ruşii i-ar fi instruit pe separatişti să folosească rachetele de tip Buk - un sistem antiaerian relativ modern şi sofisticat.

Comentarii Facebook