Miercuri 24 Aprilie

Drama unei fetiţe care poate fi ucisă de un simplu sărut



Fetiţa de 6 ani, Isla Franks, suferă de alergii severe şi este nevoită să stea acoperită de la gât în jos 24 de ore pe zi pentru a-şi proteja pielea extrem de sensibilă.

Chiar şi ceva extrem de banal ca un sărut îi poate fi fatal micuţei.

Starea ei este atât de gravă încât a trebuit să fie dusă de urgenţă la spital, după ce sora ei mai mică i-a dat un sărut, la câteva ore după ce a băut un pahar de lapte.

Părinţii trebuie să ţină hainele ei într-un congelator în loc de dulap din cauza reacţiei sale extreme la acarienii din praf.

Isla a fost diagnosticată cu alergie extremă la ouă, lapte, grâu, iarbă şi praf, atunci când avea doar şase luni şi părinţilor li s-a spus că trebuie să o acopere cu bandaje pentru a-i proteja pielea.

Isla are un dulap special pentru alimente ei care nu trebuie să vină în contact cu orice altceva.

"Noi nu putem face lucruri pe care alte familii pot să le facă - chiar şi ceva normal ca mersul la un restaurant ar putea fi mortal pentru Isla. Dacă este ceva la care Isla este alergică şi ea vine în contact cu acel lucru pe pielea ei apare o erupţie cutanată foarte dureroasă. Şi dacă este atinsă oriunde aproape de faţă, gatul ei va începe să se umfle. Ea are atât de multe alergii, încât e greu să o ţii departe de toţi factorii alergici", a povestit mama Islei, Katy, potrivit DailyMail.

Familia, din oraşul Stoke-on-Trent, se chinuie să trăiască o viaţă normală. Fetiţa este adesea trimisă acasă de la şcoală după ce suferă reacţii alergice.

Luna trecută, ea a suferit o reacţie după ce a stat alături de un prieten de la şcoală care avea o pisica - ceea ce le-a dezvăluit părinţilor un alt tip alergie care trebuie adăugat la listă.

"Isla nu poate merge la petreceri, sau să doarmă în casa unei prietene, pentru că este prea periculos pentru ea. Dacă unul dintre copii a atins-o după ce mănâncă ceva, acest lucru i-ar putea fi fatal", a mai povestit mama fetiţei, Katy.

Comentarii Facebook