Dr. Oz prezintă o dietă revoluţionară

 

Dr. Oz a prezentat o dietă revoluționară: 90% alimente sănătoase şi 10% ”junk-food”. 

 

Ce înseamnă alimente sănătoase?

 

Acele produse care nu conţin conservanţi, aditivi sau alte substanţe chimice în conţinutul lor. 90% din mesele tale trebuie să se bazeze pe astfel de alimente "curate", cum ar fi verdeţurile, legumele, proteinele slabe, cerealele integrale şi grăsimi sănătoase. 

 

Hrana nesănătoasă trebuie să se regăsească în meniul tău zilnic în proporţie de doar 10%. Atunci poţi să trişezi şi să mănânci chipsuri sau alte produse de care îţi este poftă. Dar, atenţie la cantităţi, încearcă să fii cumpătată! Dacă vei proceda în acest fel, nu te vei simţi vinovată pentru că ai făcut alegeri nesănătoase şi hipercalorice, ci le vei prvi ca pe un fel de recompensă pentru faptul că mănânci sănătos în majoritatea timpului. 

 

Este important să ai 5 mese pe zi, cu porţii mici, astfel că între cele 3 mese principale să iei 2 gustări, chiar dacă ele constau în alegeri nu tocmai sănătoase. Dacă ai grijă ca la mesele principale să mănânci sănătos, nu ai de ce să te simţi vinovată dacă alegi la gustare o pungă mică de chipsuri sau 3-4 bucăţele de ciocolată. 

 

Ca să nu priveşti cura de slăbire ca pe o povară, iată un plan conceput în trei paşi ca să nu mai mănânci nesănătos şi să slăbeşti:

 

1. Alege alimentele care conţin un singur ingredient

 

Deoarece alimentele proaspete şi naturale sunt necesare pentru sănătate, Dr. Oz recomandă alegerea acelor produse care nu conţin conservaţi şi alţi aditivi periculoşi. Citeşte cu atenţie eticheta produsului pe care îl cumperi şi alege-l pe cel care conţine cât mai puţine ingrediente, dacă e posibil doar unul singur. De exemplu, dacă alegi mazărea congelată, asigură-te că pe eticheta scrie doar mazăre, avertizează Dr. Oz. Făcând cele mai simple alegeri, îţi vei ajuta organismul în lupta cu kilogramele.

 

Continuarea dietei pe eva.ro

Comentarii Facebook