Duminica 25 Septembrie

Pericol de sănătate! Hainele și accesoriile daunează organismului!Hainele și accesoriile vestimentare au provocat diferite afecțiuni de sănătate unui număr mare de persoane din întreaga lume. Multe dintre articolele vestimentare pot avea un impact negativ asupra corpului uman daca nu sunt purtate corespunzător.

În Marea Britanie, jumătate dintre adulţi au probleme de sănătate determinate de vestimentaţie. În dorinţa lor de a fi la modă şi de arăta bine, oamenii poartă adesea obiecte de îmbrăcăminte şi accesorii care nu li se potrivesc şi care le afectează confortul şi starea de sănătate.

Date publicate recent de Asociaţia Britanică a Osteopaţilor (BOA), indică multe obiecte care pot cauza dureri şi disconfort considerabil şi chiar deformări permanente la nivelul scheletului.

-astfel, în cazul femeilor, sutienele care nu au măsura şi croiala potrivite determină în mod frecvent dureri la nivelul gâtului şi al umerilor şi la mijlocul spatelui. Aproximativ 60% dintre femei suferă din această cauză, arată cifrele BOA. Mai ales femeile cu bustul voluminos au asemenea necazuri; ele trebuie să se asigure că poartă un sutien bun, cu circumferinţa potrivită şi cu bretele care să susţină bine greutatea bustului.

-portofelul este un obiect care poate afecta negativ sănătatea mai ales în cazul bărbaţilor, care îl poartă de obicei într-un buzunar de la pantaloni. Astfel, când o persoană stă jos - de exemplu, atunci când conduce maşina - purtarea unui portofel umflat în buzunarul de la spate face ca acea persoană să stea într-o poziţie uşor asimetrică, iar cu timpul, această răsucire permanentă a coloanei duce la apariţia durerilor lombare. Purtarea portofelului în buzunarul din faţă, în poziţia aşezat, determină presiuni asupra zonei inghinale, stânjenind circulaţia în această regiune, ceea ce poate duce la o senzaţie de amorţeală şi chiar la dureri testiculare, în cazul bărbaţilor. Problema se accentuează în cazul purtării unor blugi strâmţi; 10% dintre bărbaţi s-au plâns de amorţeli în regiunea inghinală, într-o asemenea situaţie.

 

 

CItește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook