Dosar pentru pentru deputatul care i-a amenințat pe protestatari cu mitraliera

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-au făcut dosar penal in rem deputatului Cătălin Rădulescu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a declarat, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Adevărul, că protestatarii din Piața Universității ar trebui alungați cu tunuri cu apă, dar și că, în caz de nevoie, și-ar folosi mitraliera AKM pe care o deține pentru a apăra integritatea României. 

 

Nicio lege a graţierii pe mine nu mă ajută cu absolut nimic. Voi puteti sa vorbiti datorita mie in tara asta, datorita mie, ca noi am avut curaj atunci, in '89. Ca daca nu, erati inca in regimul comunist. Daca vreodata mai vine cu vreo idee sa transforme statul, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag. Pentru ce se mai duc oamenii in Piata Victoriei si pentru ce noi nu iesim impotriva lor cu tunurile de apa?!”, a declarat Rădulescu, care a precizat că mitraliera AKM o deține de la Revoluția din 1989.

 

Asociația 21 decembrie 1989, formată din participanți la Revoluția din 1989, l-a denunțat la Parchetul General pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

 

Sesizarea Parchetului s-a făcut în urmă cu aproximativ o lună, Rădulescu fiind acuzat că a organizat, în calitate de lider FSN Argeș, mai multe delegații care s-au deplasat în Capitală pentru a participa la contramanifestații.

 

De asemenea, o anchetă privind armele deținute de Cătălin Rădulescu a fost deschisă și de către IPJ Argeș.

 

Acesta a fost condamnat, în 2016, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat de dare de mită. 

Comentarii Facebook