Directorul NSA: Interceptările telefonice ale cetăţenilor au oprit zeci de ameninţări teroriste

 

Generalul american Keith Alexander, directorul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), a fost audiat de Congresul american și a explicat că ”zeci” de ameninţări teroriste au fost oprite în urma înregistrărilor telefonice ale cetăţenilor americani.

 

Alexander a spus că Agenția a primit autorizație de la Congresul american pentru această activitate, după atacurile de la 11 septembrie 2001.

 

Ceea ce facem noi aici pentru a proteja cetăţenii americani este lucrul corect, iar agenţia este extrem de mândră să protejeze această ţară, libertăţile şi viaţa noastră privată, sub supravegherea Congresului şi instanţelor judiciare”, a declarat generalul, potrivit The New York Times.

 

Dianne Feinstein, din partea Partidului Democrat, senator de California şi şef al Comisiei de Informaţii din cadrul Senatului, a spus că anchetatorii au folosit datele și în alte scopuri, sugerând că unul dintre acestea ar putea fi chiar frânarea programului nuclear iranian.

 

Edward Snowden, un angajat al unei companii subcontractoare din domeniul informatic, a avut acces la datele Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA și a dezvăluit în presă existența proiectului PRISM, de supraveghere a informaţiilor de la companiile de telefonie şi internet Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube şi Apple.

 

FBI și NSA accesează conturile GOOGLE, Facebook sau Skype

Comentarii Facebook