Dependența sexuală declarată o boală adevărată


A fost folosită de mult timp de celebrități ca scuză pentru aventurile lor, dar un studiu recent sugerează că dependența sexuală este o boală adevărată.

Americanii vor să introducă sindromul, care provoacă suferindului dorințe sexuale pe care nu le pot controla, în ”bilblia” ce cuprinde toate bolile psihice, Manualul de Diagnostice și Statistici ale Bolilor Mentale.

Până acum, însă, cercetătorii s-au chinuit să afle ce este de fapt acest sindrom hipersexual.

Profesorul asistent și cercetător în domeniul psihologiei la Universitatea din California, Rory Reid, spune că o persoană care face sex frecvent nu poate fi diagnosticat cu această boala, însă cei ale căror activități sexuale sunt excesive și le afectează abilitatea să funcționeze în regim normal dau dovezi clare că suferă de această condiție.

”Ei se gândesc la consecințe pe moment, dar cumva nevoia lor de a face sex este mult mai importantă și aleg sexul, chiar în situațiile în care o asemeneaalegere ar putea cauza probleme importante, cum ar fi pierderea slujbei, problemele de cuplu sau dificultățile financiare.”, a declarat Reid, conform Daily Mail.

Profesorul dorește acum să dovedească dacă dependența sexuală provoacă schimbări în creier similare cu cele suferite din cauza altor dependențe.




Sursa: dailymail.co.uk

Comentarii Facebook