De mâine se scumpesc pașapoartele. Vezi cât vei plăti de acum


Un nou act normativ, ce va intra în vigoare din data de 10 septembrie, anunță modificări ale prețurilor pentru eliberarea documentelor de călătorie, dar și pentru acordarea vizelor sau a cetățeniei române.

Serviciile consulare si taxele percepute pentru prestarea acestora pe teritoriul Romaniei sunt prevazute in OG nr. 24/1992. Serviciile si taxele cuprinse in acest act normativ au fost modificate, recent, de Guvern, prin OG nr. 25/2013, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 537 din 26 august 2013, care va intra in vigoare pe 10 septembrie 2013, scrie avocatnet.ro.

Conform noului act normativ, de mâine vor fi modificate atât tarifele pentru serviciile consulare, cat si serviciile pentru care se aplicau aceste taxe, astfel că pentru eliberarea unui pasaport electronic, a unui pasaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei se va aplica o taxa de 32 de lei.



OG nr. 25/2013 mai vine cu modificări și asupra taxelor aplicate pentru acordarea de vize de intrare si drept de sedere a cetatenilor straini care vin in Romania, dupa cum urmeaza:

a) eliberarea unei vize de tranzit in punctele de trecere a frontierei de stat – echivalentul a 60 euro;
b) eliberarea unei vize de scurta sedere in punctele de trecere a frontierei de stat – echivalentul a 60 euro;
c) prelungirea dreptului de sedere temporara – echivalentul a 120 de euro;
d) acordarea dreptului de sedere pe termen lung – 128 lei.

Conform noului act normativ, taxele pentru serviciile mentionate la punctele a si b se pot plati ulterior indeplinirii serviciilor respective.

Comentarii Facebook