De ce te îngraşi după ce te lași de fumat?

 

Cercetătorii elveţieni afirmă că persoanele care se lasă de fumat se îngrașă pentru că o bacterie interstinală își schimbă compoziţia și nu din cauza faptului că ar mânca mai mult.

 

Conform studiilor, o persoană care renunță la țigări se îngrașă între 4 - 5 kilograme în primul an.

 

Cercetătorii de la Universitatea Zurich susțin că se îngrașă chiar și foştii fumători care reduc din numărul de calorii consumate. Profesorul Gerhard Rogler a spus că a descoperit o altă potenţială explicaţie: o schimbare în compoziţie florei intestinale în rândul persoanelor care abandonează fumatul, conform descoperă.ro.

 

Studiul finanţat de Fundaţia Naţională de Ştiinţă din Elveţia şi publicat în jurnalul ştiinţific PLoS One a descoperit că diversitatea tulpinilor bacteriene din intestin se schimbă după ce o persoană renunță la fumat. Flora bacteriană ajunge să se asemene cu flora bacteriană observată la persoanele afectate de obezitate.

 

Rogler afirmă că atât persoanele care s-au lăsat de curând de fumat, cât şi persoanele obeze, tind să aibă cantităţi mai mari din două tipuri de bacterii: Proteobacteria şi Bacteroidetes.

 

Cercetătorii cred că aceste bacterii folosesc energia mai eficient şi descompun fibre care altfel nu ar fi digerabile, iar rezultatul acestei eficienţe este că o cantitate mai mare din ceea ce consumă o persoană este transformată în grăsime în loc să fie excretată.

Comentarii Facebook