De ce slăbim mai greu odată cu înaintarea în vârstă?

 

Pe măsură ce înaintăm în vârstă este tot mai greu să slăbim. Pentru a pierde în greutate sunt necesare exerciții suplimentare.

 

Conform nutriționiștilor, corpul conține două tipuri de grăsimi: cele ”bune” (brune) și cele ”rele” (albe). Grăsimea brună ajută corpul să 'fabrice' căldură, stimulând metabolismul, iar căldura arde grăsimea rea, notează marți 7sur7.be, citat de realitatea.net.

 

Odată cu îmbătrânirea, grăsimea 'bună' ajunge să fie mai puțin activă și apare cea 'rea' sub pielea de pe abdomen și pe coapse, rezultat al unei alimentații prea bogate. Căldura produsă de grăsimea 'bună' nu o mai arde pe cea 'rea', acest lucru explicând de ce se pierde tot mai greu din greutate pe măsura îmbătrânirii.

 

Cercetătorii japonezi caută o metodă prin care s-ar putea reactiva grăsimea brună care să poată arde în continuare grăsimea 'rea', ca în tinerețe. Deocamdată nu există nicio rețetă miraculoasă, ci se recomandă mișcare mai multă și adoptarea unor regimuri adaptate propriilor nevoi și obiective, încheie 7sur7.be.

Comentarii Facebook