Contul de Yahoo al directorului SRI, George Maior, spart de hackerul ”Guccifer”

 

Contul Yahoo al directorului SRI George Maior a fost spart de hackerul ”Guccifer”, care, în august 2013, a publicat corespondenţa dintre Corina Creţu şi Colin Powell, scrie site-ul Thesmokinggun.com.

 

Purtătorul de cuvânt al SRI precizează că e vorba despre un cont folosit de George Maior înainte de numirea la şefia serviciului.

 

Este vorba de un email privat vechi al domnului Maior, folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului şi nu îl folosea decât pentru zona academică. Primea corespondenţa exclusiv pentru zona academică şi era gestionat de un asistent pentru acest scop. Se vor lua toate măsurile legale pentru asemenea situaţii, iar «Micul Guccifer» va fi o dată prins şi judecat conform legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, potrivit Mediafax.

 

Conform site-ului Thesmokinggun.com, celebrul hacker ”Guccifer” a mai spart conturile lui Colin Powell, ale unor membri ai familiilor Bush şi Rockefeller şi ale unor oficiali ai Administraţiei Obama.

 

În august 2013, ”Guccifer” a publicat pe Facebook un link către o corespondenţă prin e-mail dintre fostul secretar american de Stat Colin Powell şi europarlamentarul PSD Corina Creţu. ”Un trădător al patriei”, a scris hackerul pe wall-ul lui Powell de pe Facebook, afișând corespondența dintre Powell și Creţu, din perioada 2010-2011.

 

Creţu îl numea pe Powell, originar din Bronx, New York, ”dragostea vieţii mele” şi lasă să se înțeleagă că scrie despre o poveste de dragoste mai veche.

 

A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail. Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la şedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie... Niciodată nimic nepotrivit”, a spus Powel.

 

Cei doi s-au cunoscut acum 10 ani, când Powell era fostul secretar de Stat al fostului preşedinte George W. Bush, iar Corina Crețu era purtător de cuvânt al preşedintelui României, Ion Iliescu.

Comentarii Facebook