De ce râdem când suntem gâdilați? Vezi ce spun cercetătorii


Un grup de cercetători din Germania a făcut un studiu pe 30 de bărbați și femei pentru a descoperi care este motivul pentru care râd oamenii atunci când sunt gâdilați.

Cercetatorii de la Universitatea din Greifswald (Germania) si de la universitatile elvetiene din Fribourg si Basel au efectuat un studiu la care au participat 30 de femei si de barbati care au fost gadilati, in scop stiintific, la picioare. Intre timp, li se efectua investigatia imagistica RMN pentru ca specialistii sa poata observa ce zone din creier se activeaza in momentul in care suntem gadilati, scrie Lyla.ro.

Cercetătorii au descoperit că în timpul gâdilatului și râsului incontrolabil, regiunea creierului denumită Opercul rolandic se activează. Rolul acestei regiuni este de a pune în mișcare mușchii feței.

Analizele arată că râsul incontrolabil apărut cauzat de gâdilat, cât și râsul normal, declanșat de o situație amuzantă de exemplu, sunt asociate cu partea creierului care coordonează reacțiile vocale emoționale, însă doar râsul incontrolabil activează și hipotalamusul.

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook