Duminica 28 Aprilie

De ce nu putem renunța la grăsimi? Vezi ce spun cercetătorii


Multe persoane au încercat să adopte un stil de viață sănătos și să renunțe la mâncărurile grase în favoarea opțiunilor alimentare mai sănătoase, însă gândurile de spre prăjiturile preferate și mâncarea fast-food i-au copleșit mereu.

Oamenii de știință au descoperit acum un impotant indiciu care explică de ce se întâmplă acest lucru.

Folosind şoareci pentru acest studiu, cercetătorii afirmă că au descoperit modul în care stomacul dialoghează cu centrii de plăcere din creierul nostru şi au identificat, totodată, modul în care dietele bogate în grăsimi pot bloca această comunicare, ceea ce poate duce ulterior la supraconsum şi obezitate, scrie descoperă.ro.

Studiul publicat în jurnalul de specialitate Science arată că dietele bogate în grăsimi îi făcea pe șoareci să nu mai fie atrali de mâncarea obișnuită, cu nivel redus de grăsimi.

Implicaţiile pentru oameni sunt uriaşe”, spune Paul Kenny, profesor de farmacologie la Scripps Research Institute.

Să spunem că încercaţi să scăpaţi de câteva kilograme în plus. Aveţi o dietă proastă şi încercaţi să o modificaţi, însă creierul şi corpul dumneavoastră vă spun în tandem «Nu, nu vreau acest tip de mâncare»”, explică Kenny. „Toate şansele sunt în favoarea eşecului, şi de aceea e foarte probabil să nu aveţi succes”, mai spune specialistul.

Consumul de alimente bogate în grăsimi ajută la eliberarea dopaminei în creier, ceea ce ne oferă senzația de plăcere.

 

Mai multe detalii pe Descopera.ro

Comentarii Facebook