Topul simptomelor cancerului pe care femeile le ignoră


Toți oamenii au nevoie de o educație de sănătate corespunzătoare, indiferent de vârstă, iar cele mai importante cunoștiințe pe care trebuie să le dobândească o persoană sunt cele privind interpretarea corectă a semnelor pe care le transmite organismul cu privire la diverse boli.

Cancerul este din ce în ce mai răspândit în ziua de azi, însă acesta poate fi vindecat dacă este descoperit din timp.

Iată care sunt semnele posibilei apariții a cancerului, pe care femeile le ignoră:

Simptom #1: Scaderea in greutate

De cele mai multe ori femeile sunt incantate cand slabesc, fara sa se intrebe daca nu cumva este ceva in neregula cu ele. Dar nu va imbatati cu apa rece! Daca ati slabit brusc fara sa faceti nimic in acest sens (nu ati tinut o cura de slabire, nu ati facut miscare, masaj etc.), atunci nu e de bine. Prezentati-va urgent la medic. Cancerul se manifesta prin secarea, la propriu, a organismului.

Simptom #2: Balonarea

Pentru femei, balonarea este un fenomen foarte des intalnit. Ciclul menstrual da balonare, anumite alimente dau balonare, insa daca aceasta balonare persista (dureaza mai bine de doua saptamani si o aveti in fiecare zi) e cazul sa mergeti la doctor. Unul dintre simptomele cancerului ovarian este balonarea. Daca este detectat la timp, cancerul ovarian are sanse foarte mari de vindecare.

Simptom#3: Sangerari anormale

Femeile care intrate in premenopauza confunda aceste sangerari cu manifestarile menopauzei. Numai medicul poate decide acest lucru. Aceste sangerari pot fi determinate, din pacate, si cancerul endometrial. Tocmai de aceea, orice hemoragie aparuta intre menstre, dupa contact sexual sau dupa instalarea menopauzei trebuie analizata.

Simptom #4: Modificari ale sanilor

Chiar daca nu se controleaza constant, femeile stiu multe despre sanii lor, astfel incat le este foarte usor sa-si dea seama daca a aparut vreo modificare de aspect, consistenta, de forma. Daca observati orice lucru suspect, consultati medicul. Depistat in faze incipiente, cancerul la san este vindecabil.


Simptom #5: Modificari ale pielii

Cancerul de piele este o forma foarte intalnita de cancer. Ca si cancerul la san, este vindecabil daca este depistat la timp. Trebuie sa urmariti daca oricare dintre alunitele pe care le aveti isi modifica forma sau daca se modifica in vreun fel pigmentarea pielii. In cazul in care aveti o suspiciune cat de mica, luati legatura cu medicul.

Simptom #6: Dificultati la inghitire

Orice problema de inghitire ati avea trebuie sa luati legatura cu medicul. Disfagia, asa cum se numeste in termeni medicali aceasta problema, poate insemna esofagita, reflux gastroesofagian, dar si esofagul Barrett sau cancer esofagian.

Simptom #7: Depresie insotita de dureri abdominale

Aceste doua simptome pot fi asociate cu cancerul pancreatic. Desi nu se stie exact ce legatura este intre depresie si cancerul pancreatic, statistic vorbind depresia este des intalnita in cazul acestei boli. Asa ca nu ezitati sa cereti parerea unui medic daca aveti aceste doua simptome.



Citește mai multe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook