De ce nu mănâncă sănătos românii: Femeile n-au timp. Bărbaţii?

 

Principalul motiv invocat de femei pentru comportamentul alimentar necorespunzător este  lipsa timpului, în timp ce bărbaţii spun că nu au un program fix al meselor, arată un studiu Unilever Food Solutions.

Femeile au mai menţionat ca motive pentru greşelile pe care le fac atunci când iau masa în oraş tentaţia de a consuma fast-food şi faptul că produsele de pe piaţă sunt nesănătoase. Bărbaţii nu se consideră interesaţi de ceea ce consumă şi cred că oferta alimentară pe care o au la dispoziţie nu este sănătoasă. Atunci când iau masa în oraş, 50% dintre femei aleg să se răsfeţe cu mâncare nesănătoasă, în timp ce numai 36% dintre bărbaţi recunosc că fac acest lucru, scrie realitatea.net

Atitudinea faţă de mâncarea sănătoasă diferă şi ea: 66% dintre bărbaţi nu consideră mâncarea sănătoasă din meniuri ca fiind săţioasă, comparativ cu 56% dintre femei. Ele şi-ar dori să aibă la dispoziţie mai multe opţiuni sănătoase la dispoziţie (71%); acest aspect este mai puţin relevant pentru bărbaţi, dintre care numai 52% sunt interesaţi de o varietate mai mare de preparate sănătoase în meniuri.

Comentarii Facebook