De ce nu mai au bărbații moderni spiritul aventurii? Vezi ce spun experții


Un studiu recent evidențiază faptul că bărbații secolului XXI sunt mult mai puțin interesați de experiențele aventuroase decât tații lor.

Bărbaţii tineri din zilele noastre nu sunt la fel de aventuroşi cum erau taţii lor, cu o generaţie în urmă, întrucât sunt mai puţin pregătiţi din punct de vedere fizic şi le lipseşte motivaţia, afirmă autorii studiului, potrivit Mediafax.

Studiile realizate în anii '70 arătau că bărbații sunt cu 48% mai interesaţi decât femeile de practicarea unor sporturi care contribuie la creşterea nivelului de adrenalină, însă în zilele noastre, procentul bărbaților interesați de sporturi precum paraşutismul, scufundările şi alpinismul a scăzut până la 28%.

Realizatorii studiului sunt de părere că acest fenomen reprezintă un indiciu al scăderii dorinței bărbaților pentru activități pline de adrenalină.

Pierderea interesului poate fi explicată, parțial, de scăderea diferenţelor dintre cele două sexe, însă o altă explicație o reprezintă faptul că întrebările folosite în studiul din anii 1970 ar putea fi depăşite în zilele noastre.

Comentarii Facebook