De ce i-au bătut jandarmii pe turiștii israelieni

 

Coordonatorul intervenţiei jandarmilor la protest, Laurenţiu Cazan, a explicat de ce au fost bătuți turiştii israelieni, care circulau vineri, 10 august, cu un taximetru.

 

Cei care acţionau în zona respectivă, au observat că la momentul când noi ne-am dus cu efectivele pentru a restabili ordinea, au văzut că unii dintre ei foloseau taxiurile pentru a pleca acolo. Ca o măsură, pentru a reuşi să identificăm persoanele, am decis să cercetăm şi taxiurile, pentru a-i găsi pe cei responsabili”, a declarat Laurenţiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei, la TVR1.

 

Ambasada Israelului la Bucureşti a anunţat că patru turişti israelieni au fost agresaţi de forţele de ordine. ”Cu privire la incidentele în care au fost implicaţi patru turişti israelieni vineri seară, ambasada Statului Israel comunică următoarele: Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiştii israelieni, nevinovaţi, s-au afla foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din Bucureşti. Au fost opriţi, traşi afară din maşină, şi în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Israelului în România.

 

Jandarmii au bătut și câţiva jurnalişti austrieci, dar și pe unii din România. 

Comentarii Facebook