De ce a fost dat afară de la Facebook un student de Harvard


Un student de la Harvard s-a trezit că i-a fost încheiat internship-ul la Facebook în mod straniu, povestesc cei de la Boston.com.

Tânărul a fost dat afară după ce a creat un plugin Google Chrome care arăta probleme serioase de incalcare a confidentialitatii de catre reteaua de socializare.

In luna mai, studentul la stiinta computerelor si matematica, Aran Khanna, a construit Marauder's Map. Era un plugin a browser-ului care se folosea de faptul ca Facebook Messenger distribuie locatia cu toti cei care trimit mesaje prin default, potrivit yoda.ro.

Odata instalat plugin-ul, utilizatorii pot urmari miscarile tuturor celor cu care conversează, inclusiv cei pe care nu îi au la prieteni pe Facebook, iar acuratețea este de până la 1 metru.

Aplicatia a devenit virala, despre ea scriind cei de la The Guardian, Daily Mail, Huffington Post si alte publicatii din SUA.

Khanna a publicat cazul pentru Harvard Journal of Tehnology Science despre experienta lui. El dezvaluie ca a fost contactat de Facebook, acestia i-au cerut mai intai sa nu discute cu presa despre acest lucru. Apoi i-a fost cerut sa stearga extensia, lucru pe care l-a facut.

După 3 zile, ccei de la Facebook l-au contactat și i-au transmis că internship-ul i-a fost anulat, spunând că acea extensie a incalcat intelegerea pentru utilizatori a Facebook-ului.

Comentarii Facebook