DAUNE MORALE de milioane de euro în cazul băiatului omorât de câini în București

 

Judecătorii Sectorului 2 au stabilit daune morale de 2,4 milioane de euro pentru familia lui Ionuţ Anghel, copilul sfâşiat de câini la data de 2 septembrie 2013.

 

Fiecare dintre părinți va primi 600.000 euro, iar fratele băiatului va primi 1,2 milioane de euro. Proprietarul terenului unde copilul a fost sfâşiat de câini, Constantin Ciorăscu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. 

 

De asemenea, SC Tei Rezidenţial SRL şi Administraţia Domeniului Public Sector 2 să fie amendate, fiecare, cu câte 300.000 de lei. Hotărârea nu este definitivă.

 

Procurorii care au făcut ancheta au arătat în rechizitoriul trimis instanţei, că Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire sau delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate, fapt care a permis trecerea lui Ionuţ Anghel şi a fratelui acestuia "într-o zonă sălbatică şi a creat condiţiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neîngrădit, păzit de şapte câini, al căror atac a condus la decesul minorului A.I.C", scrie evz.ro.

 

Societatea Tei Rezidenţial SRL Bucureşti şi administratorul firmei, Constantin Ciorăscu, ”nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului A.I.C., prin menţinerea integrităţii împrejmuirii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului A.I.C”.

 

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie 2013, atacat de mai mulți câini pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Comentarii Facebook