Cum va fi vremea Paşte și Florii?

 

Meteorologii au emis o estimare a temperaturilor ce se vor înregistra în următoarele două săptămâni.

 

BANAT

 

După temperaturile de vară din 18 aprilie, local peste 30 de grade, între 19 şi 21 aprilie vremea va deveni răcoroasă, cu medii ale maximelor de 16...17 grade. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine în jurul celor normale pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de 18...20 de grade, fiind posibile valori mai scăzute între 25 şi 28 aprilie.

 

Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 21 şi 22 aprilie, când media temperaturilor minime va fi de 3...4 grade, însă ulterior această medie nocturnă se va încadra între 5 şi 8 grade, fără a suferi modificări semnificative până pe 1 mai.

 

În intervalul 24 - 26 aprilie va ploua pe arii extinse şi moderat cantitativ, iar ploi în general slabe vor fi atât pe 19 aprilie cât şi, temporar, în cursul celei de-a doua săptămâni.

 

CRIŞANA

 

După temperaturile ridicate din 18 aprilie, local peste 28 de grade, între 19 şi 21 aprilie vremea va deveni răcoroasă, cu medii ale maximelor de 14...16 grade. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine în jurul celor normale pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de 17...19 grade, fiind posibile valori mai scăzute pe 27 şi 28 aprilie.

 

Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 21 şi 22 aprilie, când media temperaturilor minime va fi de 2...3 grade, însă ulterior această medie nocturnă nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va încadra între 4 şi 7 grade.

 

În intervalul 24 - 26 aprilie va ploua pe arii extinse şi moderat cantitativ, iar ploi în general slabe cantitativ vor fi atât pe 19 aprilie cât şi, temporar, în cursul celei de-a doua săptămâni.

 

TRANSILVANIA

 

Media temperaturilor diurne va scădea semnificativ în primele patru zile, de la 27 la 13 grade, apoi va creşte, menţinându-se în jurul a 17 grade până pe 26 aprilie, urmând ca în intervalul 27 aprilie - 1 mai să fie de 14...16 grade.

 

Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de scădere semnificativă, de la 9 grade în primele două nopţi, la valori apropiate de 0 grade pe 21 şi 22 aprilie, când vor fi condiţii de brumă. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va situa între 2 şi 6 grade.

 

Pe 19 şi 24 - 25 aprilie va ploua pe arii extinse şi moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

 

MARAMUREŞ

 

Media temperaturilor diurne va scădea semnificativ în primele patru zile, de la 25 la 13 grade, apoi va creşte, menţinându-se în jurul a 17 grade până pe 26 aprilie, urmând ca în intervalul 27 aprilie - 1 mai să fie de 13...16 grade.

 

Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de scădere semnificativă, de la 11 grade la valori apropiate de 0 grade pe 21 şi 22 aprilie, când vor fi condiţii de brumă. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va situa între 2 şi 6 grade.

 

În intervalele 18-19 aprilie şi 24 - 26 aprilie va ploua pe arii extinse, slab şi moderat cantitativ, iar ploi în general slabe vor cădea, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

 

MOLDOVA

 

Temperaturile maxime vor scădea la începutul intervalului, de la o medie de 29 de grade la 13 grade, apoi vor creşte până în jurul a 18 grade pe 24 aprilie, urmând ca în intervalul 25 aprilie - 1 mai să oscileze uşor în jurul a 17 grade.

 

Tendinţa temperaturilor minime este tot de scădere semnificativă, de la 13 grade la 2...4 grade pe 21 şi 22 aprilie.

 

Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va situa între 5 şi 8 grade.

Pe 19 şi 24 - 25 aprilie va ploua pe arii extinse, slab şi moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

 

MUNTE

Media temperaturilor diurne va scădea în primele patru zile de la 18 la 5 grade. 

apoi va oscila uşor în jurul a 9 grade până pe 26 aprilie, urmând ca în intervalul 27 aprilie - 1 mai să fie de 5...7 grade. Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de scădere semnificativă, de la 9 grade la valori negative pe 21 şi 22 aprilie. Ulterior, până pe 1 mai, media temperaturilor minime nu va avea modificări semnificative şi se va situa între - 2 şi 2 grade.

Pe 19 aprilie şi 24 şi 25 va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi în general

slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni. Trecător, la altitudini de peste 1700 m, se pot semnala precipitaţii mixte.

 

MUNTENIA

 

În 18 aprilie vor fi temperaturi de 31 de grade, urmând ca între 20-22 aprilie, vremea să fie răcoroasă, cu medii ale maximelor în jurul a 17 grade. Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu o medie regională a maximelor de 18...21 de grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 22 aprilie, când media temperaturilor minime va fi de 3 grade, însă ulterior această medie nocturnă nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va încadra între 6 şi 9 grade.

Vor fi averse pe spaţii extinseşi moderate cantitativ pe 19-20 aprilie şi 24-25 aprilie, 

în general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

 

DOBROGEA

 

După temperaturile ridicate din 18 aprilie, local peste 28 de grade, între 19 şi 21 aprilie vremea va deveni răcoroasă, cu medii ale maximelor în jurul a 15 grade. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine în jurul celor normale pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de 17...19 grade.

 

Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 22 aprilie, când media temperaturilor minime va fi de 5 grade, însă ulterior această medie nocturnă nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va încadra între 7 şi 10 grade.

 

Vor fi averse pe spaţii extinse şi moderate cantitativ pe 19 - 20 şi 24 - 25 aprilie, iar ploi în general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Comentarii Facebook