Cum trebuie să îți împarți mesele pentru a nu te îngrășa


Pentru a putea slăbi și a ne menține sănătoși trebuie să mâncăm mai puține grăsimi, mai puțin sărat, mai multe legume și fructe, însă toate acestea trebuie făcute într-o anumită măsură pentru ca o dietă să funcționeze.

Recomandarile medicilor, sporturile televizate, dar si sfaturile primite in familie si acea voce mica interioara care ne trage un semnal de alarma cand exageram ne spun ca ar trebui sa mancam “mai putin asa” si “mai mult asa”.

Cantitativ vorbind este, totusi, dificil sa precizezi ce inseamna acest mult si acest putin, dat fiind ca oamenii se hranesc diferite, in functie de varsta, de educatie, de venituri, dar si de circumstante.

In gramaj si din punct de vedere caloric este, iarasi, complicat sa stabilesti standarde, caci un adolescent care practica un sport anume are nevoie de altceva decat acel adolescent a carui singura activitate recreativa este jocul pe calculator. Totodata, o tanara la 25 de ani poate manca unele alimente si in unele cantitati care, pentru o femeie in varsta de 40 de ani, ar insemna calea sigura spre ingrasa.

Exista totusi un mod eficient pentru a afla ce inseamna alimentatia sanatoasa zilnica, daca reducem proportiile la nivelul unei singure farfurii. Acest mod a fost pus in practica de Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie pentru a oferi o idee clara cetatenilor cum trebuie sa arate un regim alimentar zilnic sanatos.

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook