Cum să slăbești rapid până la Crăciun. Cinci trucuri ca să scapi de 5 kilograme

 

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar foarte mulți vor să slăbească. Nimic mai simplu, trebuie schimbată dieta și alese alimentele care te ajută să arzi mai uşor caloriile.

 

Un metabolism alert este cheia către o digestie bună şi, implicit, o siluetă de invidiat. Ca să ai o digestie bună şi să-ţi ajuţi organismul să ardă mai uşor caloriile trebuie să fii atentă la ceea ce mănânci. Alegerile alimentare nesănătoase, mâncatul pe fugă, renunţarea la micul dejun şi lipsa de mişcare sunt doar câteva dintre pericolele care-ţi pun amprenta asupra siluetei tale. Dacă vrei să slăbeşti sănătos şi să ai rezultate care se menţin în timp, trebuie să conştientizezi faptul că schimbările alimentare pe care le faci sunt pentru toată viaţa. Dietele tot mai variate care sunt intens mediatizate şi care îţi promit rezultate spectaculoase pot să funcţioneze doar pe moment, însă odată ce ai renunţat la ele, kilogramele se vor aduna la loc. 

 

Iată la ce trebuie să fii atentă atunci când vrei să slăbeşti:

 

1. Mese regulate

Este esenţial să ai 3 mese principale pe zi, cu două gustări sănătoase integrate între ele. Dacă obişnuieşti să sari peste micul dejun, opreşte-te şi încearcă să te mobilizezi dimineaţa ca să nu pleci de acasă fără să mănânci ceva. Altfel, acesta poate să fie unul dintre motivele principale pentru care continui să te îngraşi, chiar dacă ţi se pare că nu mănânci mult, după cum arată studiile făcute recent. 

 

2. Cina nu trebuie să fie un festin!

Cina luată la ore târzii şi care adună pe farfurie o cantitate mare de mâncare se numără printre cele mai grave greşeli pe care le faci de câteva ori pe săptămână. Ca să eviţi senzaţia acută de foame atunci când ajungi de la serviciu acasă este de preferat să iei o gustare înainte de a pleca de la birou. Astfel, vei reuşi să mănânci mai puţin la cină şi să faci alegerile cele mai sănătoase.

 

3. Nu exclude grăsimile din alimentaţie, ci alege-le pe cele sănătoase!

Nicio dietă ca exclude total grăsimile din alimentaţia nu este una corectă şi nici de urmat pe o perioadă lungă de timp. Grăsimile sunt esenţiale pentru sănătatea creierului, dar şi pentru inimă atâta vreme cât le consumăm pe cele bune, cum ar fi avocado, nuci, seminţe de in, seminţe de dovleac, ulei de măsline, somon, macrou, anşoa, hering. Acestea sunt bogate în acizi graşi omega 3 pe care se bazează foarte multe procese din organismul nostru. 

 

Continuarea pe eva.ro

Comentarii Facebook