Cum poți să verifici dacă prietenii tăi sunt bine, cu ajutorul Facebook. Decizia lui Zuckerberg a venit în urma atentatului de la Paris



Mark Zuckerberg a decis activaea funcției ”Safety Check” pentru Facebook, folosită până aucm doar pentru dezastre naturale, în urma atentatului de la Paris.

Această decizie a adus critici dure la adresa conducerii rețelei de socializare din partea utilizatorilor, care se plâng de faptul că serviciul nu a fost activat și în urma atacurilor din Beirut.

Pana ieri, politica noastra era sa activam Safety Check doar pentru dezastrele naturale. Am schimbat acest plan si acum vom activa serviciul si pentru mai multe dezastre umane”, e raspunsul lui Zuckerberg dupa avalansa de critici, potrivit yoda.ro.

Atentatele de la Paris sunt primul caz în care Facebook a activat Safety Check pentru altă situatie în afara calamitatilor. Serviciul a fost introdus in 2014 si activat de cateva ori, in cazul dezastrelor precum cutremurele din Nepal , Chile, Afganistan, al uraganului Patricia din SUA, sau al taifunului Ruby, care a lovit Filipine.

Totuși, mulți se plâng de faptul că serviciul nu a fost activat și în urma atentatelor de la Beirut, în care și-au pierdut viața 40 de oameni.

“Aveti dreptate ca sunt si alte conflicte importante in lume. Ne pasa despre egalitatea tuturor oamenilor si vom munci din greu pentru a ajuta cat putem de mult pe cei care sufera din cauza acestor situatii.”, a explicat fondatorul Facebook.

Comentarii Facebook