Cum ne influenţează Facebook comportamentul


Surprinzător sau nu, timpul petrecut pe reţeaua de socializare îţi influenţează comportamentul şi duce la o dietă nesănătoasă.

Potrivit unui studiu recent, unul dintre efectele suprinzătoare care apar asupra user-ilor reţelelor sociale, este o dietă ami nesănătoasă decât a celorlalte persoane.

"Până în prezent, nu s-au realizat studii care să arate cum este influenţat comportamenul utilizatorului de reţele de socializare. De asemenea, nu a fost analizat impactul pe care aceste site-uri îl au asupra sentimentelor utilizatorilor, dar şi asupra deciziilor pe care aceştia le iau atunci când nu sunt conectaţi la reţele de socializare", a declarat profesorul Keith Wilcox, potrivit gandul.info.

Acesta, împreună cu Andrew Stephen, de la Universitatea din Pittsburgh, au realizat o serie de experimente pentru a vedea cum influenţează accesarea site-urilor de socializare comportamentul utilizatorilor.

Facebook are un impact destul puternic asupra dietei, se arată în una dintre cercetări, persoanele care obişnuiesc să socilaizeze în mediul online optând pentru preparate nesănătoase. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au rugat un grup de persoane să stea cinci minute pe Facebook sau pe CNN. După expirarea timpului, oamenii de ştiinţă au oferit voluntarilor o gustare. Subiecţii trebuiau să aleagă între o prăjitură şi un baton de granola. Rezultatele au arătat că participanţii care au ales să petreacă cele cinci minute pe Facebook au optat pentru gustarea nesănătoasă - respectiv prăjitura, în timp ce voluntarii care au "răsfoit" CNN-ul au optat pentru gustarea mai sănătoasă, adică batonul de granola.

Datele experimentelor mai arată că reţelele de socializare influenţează şi starea de spirit. Astfel, spre deosebire de persoanele care alocă puţin timp reţelelor de socializare, persoanele care obişnuiesc să petreacă mai mult timp pe Facebook au un respect de sine mai ridicat.

Potrivit unui alt studiu, persoanele dependente de reţele de socialeizare nu îşi pot gestiona prea bine banii, având datorii şi nici nu ştiu când e bine să se oprească atunci când vine vorba de cheltuit bani.


Comentarii Facebook