Miercuri 24 Aprilie

Poliția română cumpără țepușe pentru oprirea mașinilor


Poliția română va achiziționa plase cu țepi pentru oprirea infractorilor în timpul mersului, asemănătoare cu cele folosite de americani. Noile echipamente sunt destul de puternice pentru a opri mașini mari, de până la 10 tone.

Noile echipamente vor permite oprirea atât a autoturismelor, cât și a camioanelor, fără a periclita viața șoferului sau pasagerilor.

Dispozitivele pentru oprirea maşinilor vor fi realizate dintr-o plasă confecţionată din fibre extrem de rezistente şi vor avea în prelungire un sistem de chingi pentru ancorarea pe diferite suprafeţe. De asemenea, vor exista vârfuri de ţepuşe, care se vor ancora de roţile din faţă ale maşinii ce urmează a fi oprită şi care au rolul de a "angrena înfăşurarea plasei pe roţile autovehiculului şi pe sistemul de transmitere a mişcării autovehiculului", se arată într-un document oficial, citat de Ziarul Ring.

Potrivit documentului oficial, aceste plase metalice sunt rezistente la temperaturi de -40 grade Celsius, până la +50 de grade Celsius.

Comentarii Facebook