Cum îți influențează spălatul pe mâini gândirea


Potrivit oamenilor de știință, spălatul pe mâini îți poate afecta afecta modul în care gândești. Printre altele, spălatul pe mâini ne poate face să fim optimişti, dar ne şi îngreunează atingerea unor performanţe.

Experimentele, efectuate la Universitatea din Koln, Germania, sub supravegherea profesorului Kai Kaspar, au urmărit să elucideze modul în care acţiuni legate de igiena personală, de curăţarea corpului, ne afectează gândirea şi comportamentul, scrie Descoperă.ro.

Potrivit unuia dintre experimentele realizate de cercetătorii germani, pe un număr de 98 de persoane, subiecţii care se spălaseră pe mâini după îndeplinirea unei sarcini erau mai optimişti decât cei care nu se spălaseră, însă spălatul îi făcea pe oameni să fie mai puţin performanţi în îndeplinirea unor sarcini de acelaşi tip.

În prima parte a a experimentului, participanţii din două grupuri au fost puşi să îndeplinească o sarcină care, de fapt, era imposibilă. După încercare, persoanele din unul dintre grupuri s-au spălat pe mâini. Deși toți participanții erau încrezători că la a doua încercare se vor descurca mai bine, cei care se spălaseră pe mâini aveau un nivel de optimism mult mai ridicat decât ceilalţi.

 

Mai multe detalii pe Descopera.ro

Comentarii Facebook