Cum îți compromiți identitatea pe Facebook. Vezi cum te ”țintesc” escrocii VIDEO



Multe persoane tind să ofere prea multe informații personalitate pe rețelele de socializare, lucru care le poate aduce multe neplăceri.

Pericolul furtului de identitate si nu numai este extrem de real pe internet si retelele de socializare. Adam Levin, autorul cartii "Swiped: Cum sa te protejezi intr-o lume plina de escroci si hoti de identitate" explica pentru Business Insider cum te poti proteja, potrivit yoda.ro.

Astfel, de fiecare dată când postezi ceva pe o rețea de socializare, te expui unor anumite riscuri. De asemenea, nici informațiile personale nu ar trebui făcute publice, este de părere expertul.

Informații personale, precum strada pe care ai copilărit, sunt deseori întâlnite la întrebările de securitate pentru diverse conturi, fie de email sau chiar de la bănci, iar dacă le oferi pe platformele de socializare, ajungi să te expui la pericole.

Totodată, Levin spune ca postarile in care prezinti o noua achizitie precum o casa, o masina, un televizor sau alte lucruri de valoare te fac o tinta pentru hoti.

Comentarii Facebook