Miercuri 2 Decembrie

Cum arată noile acte de identitate care vor apărea din 1 aprilie 2014

 

Actele de identitate se schimbă din aprilie 2014, iar Ministerul de Interne a prezentat noile caracteristici ale cărților de identitate.

 

Potrivit AvocatNet.ro, buletinele electronice se vor elibera incepand din 1 aprilie 2014, iar punerea in circulatie a noilor documente de identitate se va realiza, in mod esalonat, in termen de maximum 18 luni de la data emiterii primei carti electronice de identitate, pe masura asigurarii cu suportul tehnic necesar a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.

 

”Cine nu doreste carte de identitate electronica poate opta pentru una normala, care va fi asemanatoare cu cea electronica, dar nu va contine cipul si amprentele detinatorului”, a explicatLaura Cusa, seful serviciului juridic din Directia pentru Evidenta Persoanelor.

 

Conform unui document publicat de MAI, noile carti de identitate vor contine date in format tiparit sau in format inscriptionat prin tehnici speciale si datele inscrise in mediu de stocare, precum si elemente de particularizare si de siguranta, suplimentare fata de cele aflate in circulatie in prezent. Astfel, datele cu caracter personal vizibile sunt:

 

- numele si prenumele titularului;

- sexul;

- cetatenia titularului;

- data si locul nasterii titularului;

- semnatura olografa a titularului;

- imaginea faciala a titularului;

- C.N.P.;

- adresa de domiciliu a titularului.

 

 


.

Comentarii Facebook