Cum arată cele mai urâte animale din lume

 

Titulul de cel mai urât animal din lume i-a revenit unui pește gelatinos care seamănă cu celebrul personaj din Star Wars, Jabba the Hut, în cadrul unui concurs care are ca scop sensibilizarea populației în legătură cu destinul speciilor ameninţate

 

Potrivit AFP, Psychrolutes marcidus trăieşte la adâncimi cuprinse între 600 de metri şi 1.200 de metri în largul coastelor australiene şi este ameninţat cu dispariţia din cauza pescuitului intensiv cu ajutorul plaselor şi al năvoadelor.

 

Aspectul ce seamăă cu fața unui bătrân cu un nas mare şi moale, l-a propulsat pe primul loc în această competiţie organizată pe internet. Peştele gelatinos a primit 795 de voturi dintr-un total de peste 3.000 de opinii exprimate.

 

Pe locul doi s-a clasat papagalul Kakapo, o pasăre nocturnă neozeelandeză, denumit şi "papagalul-bufniţă", care nu poate să zboare.

 

Amfibianul din Mexin, Axolotls-a clasat pe locul trei. Acesta are capacitatea de a-şi petrece întreaga viaţă în stadiu  larvar, fără se transforme niciodată pentru a deveni adult, a spus Coralie Young, de la British Science Association, care a patronat acest eveniment organizat la Newcastle în Marea Britanie.

 

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook