Cum aleg femeile bărbații care să le fie parteneri? Vezi explicația cercetătorilor


Conform unui nou studiu realizate de cercetătorii americani, femeile aflate la momentul de fertilitate maximă preferă mirosul bărbaților ”îmbibați” cu testosteron.

Alte cercetări au arătat că ovulaţia influenţează preferinţele sexuale ale femeilor. De exemplu, femeile aflate în faza fertilă a ciclului menstrual preferă trăsăturile mai masculine, precum o voce groasă sau o faţă bărbătească, caracteristici asociate hormonului testosteron. Alte studii sugerează că femeile fertile sunt atrase de bărbaţii cu un nivel mare al hormonului de stres cortizol, care ar putea juca un rol în sistemele imunitare puternice.

În această nouă cercetare, oamenii de ştiinţă au testat modul în care se modifică preferinţele sexuale olfactive ale femeilor în funcţie de nivelul de testosteron şi de cortizol al bărbaţilor. În acest scop, cercetătorii le-au dat bărbaţilor participanţi la studiu câte un tricou pe care aceştia trebuiau să-l poarte timp de două nopţi consecutive, timp în care le-a fost interzis să folosească săpunuri parfumate sau detergenţi, să consume băuturi alcoolice sau să fumeze şi să mănânce usturoi, ceapă, ardei iuţi, brânzeturi şi alte alimente puternic mirositoare.

Ulterior, femeile participante la studiu au mirosit tricourile bărbaţilor şi au acordat câte o notă de la 1 la 10 pentru nivelul de plăcere, de atracţie şi de intensitate al mirosurilor. De asemenea, femeile au completat un chestionar referitor la ciclul lor menstrual şi în care menţionau dacă foloseau contraceptive hormonale.

Cercetătorii au colectat mostre de salivă de la bărbaţi pentru a măsura nivelul de testosteron şi de cortizol.

Rezultatele studiului au arătat că femeile care se aflau în etapa cea mai fertilă a ciclului menstrual preferau mirosul bărbaţilor cu un nivel mare de testosteron, clasificând tricourile „bărbăteşti” drept cele mai plăcute şi mai atrăgătoare. În schimb, femeile nu arătau vreo preferinţă pentru mirosul bărbaţilor cu un nivel ridicat al cortizolului. Dacă nivelul de fertilitate al femeilor nu era luat în calcul, niciunul dintre cei doi hormoni nu influenţa nivelul de atracţie al bărbaţilor conform clasificărilor femeilor.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook