CTP îl face praf pe Ponta după întrebarea lui Băsescu: ”Dar cu cele 5 miliarde pentru MTO, cum faceți?”

 

Cristian Tudor Popescu a comentat dur răspunsurile premierului Ponta și a ministrului de Finanțe, Ioana Petrescu, la Cotroceni.

 

Dar secvența-medalion, care va rămâne celebră peste ani, ca un final de Casablanca, este mișcarea facială și oculară a lui Victor Ponta când Băsescu îl întreabă: „Dar cu cele 5 miliarde pentru MTO, cum faceți?” Prim-ministrul României rotește ochii în sus, în jos, la stânga și la dreapta, ca un șobolan de desen animat, înțelege cu groază că de la făptura aflată în dreapta lui, pe postul lui Florin Georgescu nu are a aștepta vreun ajutor, drept care scheaună încetișor: „Le rezolvăm pe toate, domnu președinte...”

 

Remarc finețea sadică a lui Băsescu de a nu-i explica ce înseamnă MTO-ul ăla - Medium Term (Budgetary) Objective - provizionul de risc bugetar cerut de UE pentru prevenirea dezechilibrelor. 

 

Nu sunt economist, nu mă pronunț în legătură cu oportunitatea reducerii CAS, dacă e o măsură utilă sau doar o nouă electorată. 

 

Dar sunt critic de film și pot să vă spun că, după ce ne oprim din râs, vom constata că ce joacă domnul Ponta e un horror în toată regula”, scrie CTP, pe contul său de Facebook.

Comentarii Facebook