Cristian Zarescu, trimisul Realitatea TV in Cairo, retinut de armata - VIDEO


Cristian Zarescu si cameramanul Dan Timofte, echipa Realitatea TV trimisa in Egipt, au fost retinuti si dusi la o sectie de politie improvizata intr-o baraca, anuntata realitatea.net.

"Au vazut ca nu avem acea autorizatie, nu pentru ca nu am fi cerut-o, pentru ca noi am solicitat o acreditare din partea Guvernului egiptean, insa nu am primit niciun fel de raspuns din cauza ca Ministerul Informatiilor, care ar fi trebuit sa emita acreditarea, a fost distrus si nimic nu mai functioneaza. in aceste conditii, din punctul lor de vedere ne desfasuram activitatea ilegal", a declarat Zarescu.

"Ni se verifica camera de luat de vederi. Vor sa vada ce anume am filmat. Sa speram ca nu ne confisca imaginile. Sunt imagini pe care le-am filmat de dimineata in timpul luptelor din Piata Libertatii", a mai povestit reporterul Cristian Zarescu.

La sectia de politie improvizata, unde au fost dusi cei doi, erau mai multe echipe de televiziune.

"Suntem intr-o sectie de politie improvizata, intr-o baraca pe sosea. Alaturi de noi mai sunt patru jurnalisti, din Finlanda. Am luat legatura cu Ambasada, au trimis pe cineva catre noi. Daca nu ne dau drumul vor veni cei de la Ambasada. Nu au ceva cu noi, ci vor sa vada imaginile pe care le-am filmat azi", a mai spus Zarescu.

Dupa vizionarea imagilor de catre armata egipteana, cei doi au fost eliberati, dar caseta a fost confiscata.

Comentarii Facebook