Cristian Tabara, cercetat penal pentru viol asupra unei fete de 12 ani ! Parchetul neaga existenta dosarului.

?

UPDATE (ORA 15.00)

?

Parchetul General sustine ca stirea potrivit careia realizatorul TV Cristian Tabara ar fi cercetat de procurori pentru violarea unei minore este eronata. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Public, aceasta cauza nu este inregistrata la parchetul de pe langa Judecatoria Sector 2, iar la numarul de dosar indicat in articolul din Evenimentul zilei figureaza o alta cauza.

?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

?

Realizatorul TV neaga cu vehementa acuzatiile si spune ca nimeni nu l-a informat ca ar fi cercetat.


Pe numele lui Tabara exista un dosar penal care are la baza plangerea unei fete de 12 ani, fiica unei foste iubite , informeaza Evenimentul Zilei.

"In dosarul penal cu numarul 2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti desfasoara acte premergatoare inceperii urmaririi penale impotriva numitului Tabara Cristian sub aspectul savarsirii infractiunii de viol asupra unui minor, fapta prevazuta de articolul 197 alineatul 3 din Codul Penal", a declarat ieri purtatorul de cuvant al Parchetului, procurorul Alexandra Lancranjan.

"Nu va putem oferi mai multe date, intrucat e vorba despre o ancheta in curs. in astfel de situatii, in care nu vorbim despre un act sexual normal, consumat, legistii nu pot furniza probe certe. Copilul a fost audiat insa de un ofiter judiciarist, a fost consultat un psiholog si, in opinia acestora, nu are un comportament disimulat. De aceea, dosarul a ajuns de la Sectia 9 Politie la Parchet. in toate cazurile de acest fel, e greu sa strangi probe atat in favoarea presupusei victime, cat si in favoarea celui acuzat de comiterea faptelor. Copilul a descris in amanunt faptele care ar fi fost comise cu mai mult timp in urma. in astfel de cazuri, ancheta merge mai departe, deoarece fiind vorba despre un copil ale carui marturii par credibile, nici retragerea plangerii nu inlatura raspunderea penala", arata surse din randul anchetatorilor, citate de EVZ.

Contactat de reporteri, vedeta TV a negat orice legatura cu asa ceva, considerand aceste acuzatii o farsa sau o prostie.

"E o farsa? daca e asa e destul de proasta. Va tineti de glume? Mi se pare o mare prostie, pe mine nu m-a anuntat nimeni, nici politia, nici Parchetul. Eu nu stiam nimic despre asa ceva. Nici macar nu vreau sa vorbesc despre o asemenea prostie. Nu vreau sa vorbesc despre asa ceva. E o prostie" a spus Tabara.

Mama fetei spune ca fetita a decis singura ca vrea sa mearga la politie:

"Am vrut sa o tin departe de un eventual scandal de presa. Vreau sa-mi protejez copilul. A trecut deja printr-o mare trauma. Un scandal de presa e ultimul lucru de care ar avea nevoie. A fost cumplit pentru ea. Eu si Cristian Tabara ne-am despartit intre timp. insa cea mica a insistat sa faca asta. A insistat sa mearga la politie. A depus o plangere dupa un an de la... acel moment. Nu a fost vorba despre un viol propriu-zis. Sa nu va imaginati ca s-a ajuns acolo. A fost vorba despre... nici nu stiu cum sa-i spun... Fiica mea este un copil cuminte, am incredere in ea, am incredere in ceea ce spune. Problema e ca nu stiu nici acum daca e mai bine ca el sa raspunda cu inchisoarea sau alt fel... Mi-e teama ca fiica mea sa nu fie tarata intr-un scandal de presa. Nu vreau asa ceva", a explicat femeia. Apoi a adaugat: "Am mers cu ea la politie. A fost audiata de o doamna comisar... nu i-am retinut numele. stiu doar ca, acum, dosarul a ajuns la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2. Nu-mi mai doresc nimic, vreau doar liniste pentru copilul meu in momentul asta. A suferit destul", a incheiat tanara.

Daiana Gender, fosta sotie a lui Tabara, spune insa ca nu il crede in stare de asa ceva. Ea sugereaza ca vedeta TV ar avea niste probleme de sanatate sexuala care l-ar impiedica sa comita un viol.

"Daca exista un dosar penal, Cristian se afla intr-adevar intr-o situatie destul de neplacuta. Se poate acoperi insa cu acte medicale ca nu poate comite un viol. Nu am cum sa-l apar, nici nu-l pot incrimina. si nu vreau sa vorbesc despre problemele lui de sanatate, care au dus si la divortul nostru. Din punctul meu de vedere, casnicia noastra putea fi anulata imediat. Dar, atunci cand ne-am casatorit nu am luat in calcul toate aspectele. Eu am vrut o familie normala, am vrut copii, asa incat, dupa un an si doua-trei luni casnicia noastra s-a desfacut in 24 de ore. E drept ca de atunci au trecut 20 de ani. in timp, oamenii se mai schimba, dar nu cred ca ar face asa ceva, mai ales unui copil. Sunt convinsa ca se va acoperi de acte medicale si-si va angaja avocati care sa-l apere", a declarat Daiana Gender.

Codul Penal prevede pentru fapta de viol asupra unui minor sub 15 ani o pedeapsa cu inchisoarea intre 10 si 25 de ani.

Cristian Tabara este cunoscut publicului de la Pro TV unde a prezentat mai multe emisiuni, dintre care cea mai cunoscuta este emisiunea talk-show "Parte de Carte". Actualmente el este director al Departamentului de film din cadrul TVR.

Comentarii Facebook