Condamnată la închisoare după ce a scris pe Facebook că românii miros urât și sunt necivilizati

 

O italiancă a fost condamnată la patru luni de închisoare după ce a spus că românii miros urât și sunt necivilizați. 

 

Postarea a fost publicată acum patru ani de Michela Bartolotta pe pagina personală de Facebook, unde a reușit să strângă în jur de 60 de aprecieri, relatează corespondentul Digi24 Sergiu Balaban. 

 

În vârstă de 19 ani la acea vreme, italienca a reușit prin postarea sa să indigneze comunitățile de străini din Padova și a atras și atenția Justiției, iar tânăra a fost acuzata de distribuirea unor idei de ură rasială si etnică. "Eu și poporul român nu ne vom înțelege bine niciodată, printre cur*e fără rușine, îngrijitoare în depresie și alte elemente urât mirositoare, necivilizate și needucate. Până la urmă tot vă extermin", este mesajul care i-a adus tinerei o condamnare la închisoare. 

 

Postarea a fost ulterior ștersă și tânăra, (câștigătoare a mai multor concursuri de frumusețe - Miss Muretto 2012 și Miss Bikini 2015) a încercat să-și justifice reacția spunând că a fost un moment cauzat de stresul cotidian, însă a fost prea târziu. Nici scuzele afișate pe vitrina magazinului în care lucra, nici evenimentele organizate pentru persoanele de naționalitate română nu au schimbat decizia judecătorului. Tatăl fetei și-a cerut scuze prin intermediul presei locale din Padova și a anunțat că la firma pe care o deține angajează 10 străini.

 

Sentința pentru postarea xenofobă a fost dată de Tribunalul din Padova după patru ani, pe baza unei legi din 1993. Și cei care au apreciat postarea riscă penalizări din partea autorităților.

Comentarii Facebook