Miercuri 24 Aprilie

”Tancul” românesc! Cum arată Dacia Duster cu șenile FOTO/VIDEO


Cu toate că Dacia este cunoscută pentru autoturismele sale ieftine, comăpania românească produce și o variantă mai specială a SUV-ului Duster.

Mai exact, este vorba despre un model al SUV-ului Duster dotat cu șenile în loc de roți, care este vândut și sub marca Renault în alte țări.

Dacia Duster cu șenile este o mașină specială pentru situații excepționale. Jandarmeria Română, de exemplu, folosește un astfel de automobil. De asemenea, Jandarmeria Montană sau SMURD au nevoie de așa ceva, dar şi orice alt detaşament de intervenţie pentru teren dificil, playtech.ro.

COnform sursei citate Dusterul cu șenile poate fi folosit în agricultură, armată, dar şi industria hotelieră. Se poate merge cu el pe zăpadă, prin noroi sau nisip. Partea și mai bună e că roțile pot fi schimbate cu șenile și viceversa, ceea ce îl face modular și extinde capabilitățile. Roțile pot fi montate în în aproximativ o oră. Sistemul cu șenile e gândit pentru modelul 4 x 4 și costă aproximativ 10.700 de euro.

 



Șenilele folosite pe un model Dacia Duster au o bandă de cauciuc cu o lățime de 350 de milimetri. Viteza maximă pe care o poate atinge o mașină echipată cu acest kit este de 60 de km/h. Totodată, sistemul e proiectat să reziste la temperaturi extreme, de la minus 40 de grade până la plus 60 de grade. Fiecare cântărește 111 kilograme.

Jandarmeria Română s-a lăudat în urmă cu aproape două luni că a testat un astfel de automobil Duster.

Comentarii Facebook