Compania Sony a fost atacată de Coreea de Nord. Lansarea filmului ”The Interview” a fost anulată

 

Anchetatorii din SUA susțin că atacul informatic asupra Sony Pictures a fost realizat de Coreea de Nord, fiind vizat filmul ”The Interview”.

 

O grupare de piraţi informatici s-a arătat jignită de filmul "The Interview", o comedie care prezintă un complot al CIA de asasinare a dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un, și a spart serverele Sony Pictures. Filmul a apărut apoi la ”liber” pe internet, alături de alte pelicule ale companiei.

 

Unele surse citate de Reuters susțin că administraţia de la Washington ar putea anunţa curând că în spatele atacului informatic se află guvernul Coreei de Nord.

 

Comedia ”The Interview”, a cărei producţie a costat 44 de milioane de dolari, avea data de lansare în cinematografe pe 25 decembrie, dar totul a fost anulat.

 

Nord-coreeni sunt probabil foarte încântaţi. Nimeni nu a mai făcut ceva atât de evident în termeni de manipulare politică. Avem de-a face cu un nou vârf în acest domeniu”, a declarat Jim Lewis, membru senior al Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale.

 

Odată cu cedarea Sony, America a pierdut primul său război cibernetic. Acesta este un precedent foarte, foarte periculos", a scris pe contul său de pe platforma Twitter Newt Gingrich, fostul preşedinte republican al Camerei Reprezentanţilor (camera inferioară, n.r.) din cadrul Congresului SUA.

 

Totuşi, acţiunile Sony au fost tranzacţionate, joi, la o valoare cu până la 5% mai mare pe bursa de la Tokyo, investitorii considerând că anularea lansării filmului va ajuta la terminarea crizei.

 

Anularea lansării filmului înseamnă că nu vor mai fi atacaţi. Investitorii cred că astfel nu vor mai fi probabil produse alte pagube. Nu sunt însă atât de sigur dacă acest lucru justifică creşterea de 5% a acţiunilor Sony”, a declarat Makoto Kikuchi, preşedinte al Myojo Asset Management.

Comentarii Facebook