Colindele, Ateneul si statuia lui Eminescu, interzise in reclame, propune deputatul Victor Socaciu


Deputatul PSD Victor Socaciu a initiat o propunere legislativa prin care ar urma ca anumite simboluri nationale sa nu poata fi folosite in reclame.

Intre aceste simboluri se numara colindele vechi, Ateneul Roman sau statuia poetului Mihai Eminescu. Victor Socaciu sustine ca, in acest moment, simbolurile sunt folosite abuziv "in cadrul comunicarilor comerciale audiovizuale, in special in cadrul spoturilor publicitare, a unor elemente care fac parte din patrimoniul cultural national (...) Astfel de spoturi sunt din ce in ce mai frecvente, precum folosirea de catre o firma de telefonie in scopuri publicitare a unui vechi colind romanesc care face parte din patrimoniul cultural imaterial sau de catre o companie farmaceutica a cladirii Ateneului Roman si a statuii poetului national Mihai Eminescu, elemenente protejate prin Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil".

Socaciu este si cel care a propun dublarea in limba a romana a filmelor straine. "De ce sa-l ascultam pe Marlon Brando sau nu stiu ce mare actor inlocuit de Oana Zavoranu. Sigur ca sunt niste exagerari, dar as vrea sa amintesc doar atat: sunt niste popoare care, de zeci de ani fac acest lucru, practica acest dublaj al actorilor straini. Sa zicem, niste tari mediocre, cum ar fi Germania, Franta, Spania, Italia, Rusia si mai nou toate tarile central-europene", a explicat Socaciu.


Comentarii Facebook