Duminica 28 Aprilie

CNA vrea sa interzica difuzarea stirilor despre sinuciderile copiilor la televizor si radio


Propunerea a fost facuta de Cristina Trepcea, membru al CNA, care a acuzat televiziunile ca se fac vinovate de promovarea sinciderilor.

 

"Putem vorbi de saptamani de cand vedem la televizor tot mai multe sinucideri de adolescenti care urmaresc un anumit tipar. Ce tipar? Exact tiparul care a fost promovat - si nu ma jenez sa spun promovat - de televiziuni in momentul in care au descris modul in care un adolescent si-a umplut ghiozdanul cu pietre si s-a aruncat in rau", a declarat Cristina Trepcea, potrivit adevarul.ro.

 

Ea a spus ca, urmand modelul prezentat amanuntit de posturile tv, in doar cateva zile numarul tinerilor care au recurs la aceasta metoda de sinucidere a ajuns la cinci. Potrivit membrului CNA, la fel s-a intamplat si in urma cu cativa ani, cand un tanar s-a aruncat de la etaj in urma unei relatii criticate cu o profesoara, gest urmat de un val de sinucideri identice.

 

"Sigur ca, daca o televiziune isi va dori sa ia legatura cu psihologi, cu sociologi, cu reprezentanti ai unor foruri in drept care sa faca studii, bineinteles ca o vor putea face si atunci vor putea sa vorbeasca despre rezultatele unui studiu sociologic sau jurnalistic, insa faptul in sine, eu nu cred ca este o stire", a mai spus Cristina Trepcea.

Comentarii Facebook