Cioloş: Aștept de la Raed Arafat un plan de restructurare a ISU

 

Premierul Dacian Cioloş i-a cerut lui Raed Arafat un plan de restructurare a ISU.

 

O să vă rog să-i transmiteţi domnului Arafat că aştept de la dânsul, în perioada imediat următoare, un plan de reformă şi de restructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde înţeleg că sunt sincope, pentru că ceea ce am aflat astăzi şi domnul Arafat mi-a spus că şi dânsul a aflat abia ieri seară, faptul că cei de la ISU Bucureşti pe partea de prevenire fuseseră deja informaţi de problemele de la Clubul Colectiv şi, în loc să meargă să facă verificări acolo şi să ia măsurile necesare, au mai adăugat o hârtie la birocraţia noastră obişnuită, le-au trimis prevederile legale celor de la Clubul Colectiv, spunându-le ce să facă fără să verifice concret pe teren”, a afirmat Dacian Cioloş, la ședința de Guvern de miercuri.

 

Premierul a cerut ca persoanele din conducerea ISU București să fie demise pentru a nu se mai putea întoarce în sistem. Acum aceste persoane sunt suspendate.

 

Vă rog să confirmaţi că cei de la conducerea ISU Bucureşti au fost demişi şi că nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare, pentru că e păcat că din cauza unor astfel de comportamente săpăm la credibilitatea unei instituţii care se află în prima linie a serviciului public. Am înţeles că cei din conducere au fost suspendaţi, vreau însă să mă asigur că această conducere este demisă şi că niciodata cei care au fost la ISU Bucureşti nu se mai pot întoarce”, a subliniat primul-ministru.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a precizat că va informa DNA cu privire la faptul că încă de la sfârşitul lunii septembrie o societate comercială care organiza evenimente în Clubul Colectiv a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi conducerea ISU Bucureşti că acolo urmează să aibă loc un eveniment la care ar fi urmat să participe foarte mulţi oameni.

 

În momentul în care am avut această informaţie, i-am cerut domnului secretar de stat ca toată situaţia de fapt să fie înaintată de urgenţă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei şi întrega conducere a ISU Bucureşti-Ilfov a fost pusă la dispoziţie până la definitivarea situaţiei, urmând ca în cursul zilei de astăzi să împuternicim pe altcineva să asigure continuitatea comenzii la structura respectivă”, a declarat Tobă, conform Mediafax.

Comentarii Facebook