Marti 7 Februarie

Cum și-a automatizat un informatician activitățile care îi iau mai mult de 90 secundeUn informaticiat a creat o serie de scripturi pentru a putea automatiza activitățile care îi luau mai mult de 30 secunde.

Pe GitHub, site care aduna softuri pe care programatorii vor sa le schimbe intre ei, apare povestea postata de Nihad Abbasov, care isi spune Narkoz.

El a declarat ca scripturile provin de la un coleg de serviciu care a plecat la o alta companie. Atunci cand cei de la birou s-au uitat peste munca lui, a descoperit ca el automatizase o buna parte din viata lui, inclusiv joburi, relatia, si cafeaua, scrie yoda.ro.

Astfel, programatorul îi trimitea sotiei un text cu mesajul "Stau tarziu la serviciu", alegând automat dintr-o lista cu motive setate anterior, de fiecare data cand era logat dupa ora 9 pe serverele companiei.

De asemenea, un alt script le trimitea mesaje clientilor cu textul "Nu-ti face griji, prietene, sa fii atent data viitoare", atunci cand descoperea ca exista emailuril care conțin cuvinte precum "îmi pare rău" de la clienți.

El avea și un scritp care transmitea mesajul "nu ma simt bine, lucrez de acasa" pentru situațiile în care nu era logat la calculatorul de la birou la ora 8:45.

Totodată, un program îl ajuta să interacționeze cu cafetiera companiei, care începea să toarne lapte în cafea cu o pauză de 24 secunde, atât cât dura până când persoana respectivă ajungea de la birou la cafetieră.

Comentarii Facebook