Cioban cu trei facultăţi, la 32 de ani. Află-i întreaga poveste!

 

Marcu Dimitrie Jura, în vârstă de 32 de ani, deşi a urmat 3 facultîţi, spune că este fericit cu ceea ce se ocupă acum: este cioban.

Bărbatul a decis că cea mai bună cale este să fie departea de nebunia orasului, astfel că a ales să trăiască în satul Jieţ situat în Valea Jiului, informează Antena 3.

Marcu Dimitrie Jura este căsătorit şi are o fetiţă, Anamaria, în vârstă de 6 ani.

În urmă cu 12 ani, după ce am fost admis la Facultatea de Filosofie din Bucureşti, am realizat că nu pot trăi în oraşe. Simţeam că mi-am lăsat sufletul acasă. Aşa că, după vacanţa de iarnă, am refuzat să mă întorc la Bucureşti” a povestit tânărul pentru Adevărul.

Aveam de gând să scriu o lucrare prin care să fac o paralelă între gândirea filosofului care susţinea că Dumnezeu este mort şi Evanghelie. M-au descurajat reacţiile colegilor. Până la urmă, m-am întors acasă, am cumpărat 10 oi, pe care, în scurtă vreme, le-am înmulţit, ajungând la vreo 30", a spus ciobanul-filosof.

Sora lui i-a depus dosarul la Secţia de sociologie-psihologie a Universităţii Petroşani, unde a studiat doar un semestru, pentru că „m-a dezamăgit nivelul scăzut al pregătirii", povesteşte Marc. Ulterior, a fost admis la Facultatea de sociologie-etnologie de la Sibiu, pe care a absolvit-o după cinci ani. „Ultimii doi ani i-am făcut mai mult de-acasă pentru că deja mă ocupam serios de oierit".

Chiar dacă trăieşte în mijlocul naturii, Marcu Dimitrie Jura este un internaut cu acte în regulă. Are două bloguri şi şi-a făcut foarte mulţi prieteni pe internet.

 

 

Comentarii Facebook