Cinci trucuri sănatoase pentru mesele de zi cu zi

 

Nu trebuie să renunţi la tot ce e bun atunci când încerci să mănânci sănătos. Poţi înlocui unele produse cu ingrediente asemănătoare ca gust şi efect în mâncărurile pe care le pregăteşti.

 

Daca ai trecut deja la iaurt in loc de smantana si maioneza sau daca ai invatat deja sa inlocuiesti pastele albe cu unele integrale, esti pe calea cea buna. Din fericire, sunt si alte scurtaturi spre acelasi gust placut, dar cu efecte mai bune asupra organismului si sananatatii. O mare parte din retetele favorite pot fi transformate intr-unele bune daca stii cu ce sa schimbi ingredientele considerate nesanatoase, scrie foodstory.ro.

 

Apa de cocos in cocktailuri. Nu vei scapa de caloriile din alcool, dar macar poti sa reduci din sucurile sau concentratele adaugate in bauturile favorite. Apa de cocos iti va aduce in schimb un plus de potasiu, magneziu si calciu si te va ajuta sa ramai hidratat, spune Patricia Bannan, autoarea cartii Eat Right When Time is Tight.

 

Schimba lactatele cu avocado. Acolo unde se poate, evident. Si se poate in retete de prajituri cum sunt briosele sau in painicile de casa in care ai nevoie de unt. In locul lui poti pune piure de avocado. Foloseste acelasi truc si in dressinguri si pune avocado in loc de maioneza. Vei avea mai putine calorii si mai putine grasimi, spune Diane Henderiks, nutritionist si bucatar personal.

 

Citeşte mai mult pe foodstory.ro

Comentarii Facebook